Vrouwen mogen het beroep 'adoul' uitoefenen in Marokko

marokko
367
25 jan '18
Het beroep adoul waarbij een persoon de bevoegdheid heeft om huwelijken en andere rechtshandelingen te voltrekken kon alleen uitgeoefend worden door mannen

Koning Mohammed VI heeft toestemming gegeven om het beroep van "adoul" voor vrouwen gangbaar te maken. Tijdens de Raad van Ministers op maandag 22 januari heeft de soeverein, de minister van Justitie, Mohamed Aujjar opgedragen de nodige maatregelen te nemen om dit doel te bereiken.

Dit is een grote stap vooruit voor de rechten van vrouwen, geeft het nieuwsmedium lefr360 te kennen. Het beroep van adoul is niet langer alleen voorbehouden aan mannen, Marokkaanse vrouwen zullen nu in staat zijn om ook dit beroep uit te oefenen als zij hiervoor kiezen.

Tijdens de Raad van Ministers, gehouden in het Koninklijk Paleis van Casablanca, heeft koning Mohammed VI "de minister van Justitie, Mohamed Aujjar, opgedragen om het beroep van "adoul" voor vrouwen open te stellen". Dit na een gunstig advies van de Hoge Raad van Ulemas en "om de nodige maatregelen te nemen om dit doel te bereiken," zei een voorlichter van de Raad van Ministers op 22 januari.

Vrouwen zullen hiermee in staat zijn huwelijken, echtscheidingen en andere rechtshandelingen op te stellen in het kader van de voorrechten van de adoul.

© Redactie 2018
marokko
vrouw
beroep
adoul
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi