Vrouwen mogen het beroep 'adoul' uitoefenen in Marokko

buitenland
368
25 jan '18
Het beroep adoul waarbij een persoon de bevoegdheid heeft om huwelijken en andere rechtshandelingen te voltrekken kon alleen uitgeoefend worden door mannen
Koning Mohammed VI heeft toestemming gegeven om het beroep van "adoul" voor vrouwen gangbaar te maken. Tijdens de Raad van Ministers op maandag 22 januari heeft de soeverein, de minister van Justitie, Mohamed Aujjar opgedragen de nodige maatregelen te nemen om dit doel te bereiken.

Dit is een grote stap vooruit voor de rechten van vrouwen, geeft het nieuwsmedium lefr360 te kennen. Het beroep van adoul is niet langer alleen voorbehouden aan mannen, Marokkaanse vrouwen zullen nu in staat zijn om ook dit beroep uit te oefenen als zij hiervoor kiezen.

Tijdens de Raad van Ministers, gehouden in het Koninklijk Paleis van Casablanca, heeft koning Mohammed VI "de minister van Justitie, Mohamed Aujjar, opgedragen om het beroep van "adoul" voor vrouwen open te stellen". Dit na een gunstig advies van de Hoge Raad van Ulemas en "om de nodige maatregelen te nemen om dit doel te bereiken," zei een voorlichter van de Raad van Ministers op 22 januari.

Vrouwen zullen hiermee in staat zijn huwelijken, echtscheidingen en andere rechtshandelingen op te stellen in het kader van de voorrechten van de adoul.


© Redactie 2018
marokko
vrouw
beroep
adoul
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
jemen
saoedi-arabië
mocromaffia
nabil b
ridouan taghi
israël
advocaat
benjamin netanyahu
cl
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi