Project 'Een miljoen schooltassen' in Marokko voorziet meer dan 4 miljoen studenten van schooltassen

marokko
6
25 jan '18
Het initiatief waarbij minder bedeelden een rugzak krijgen met schoolgerij is opgericht in 2008

Meer dan 4.262.000 studenten hebben geprofiteerd van het koninklijke initiatief 'Een miljoen schooltassen", voor het lopende schoolseizoen, heeft de staatssecretaris voor hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, Khalid Samadi aangegeven.

Van het project 'Een miljoen schooltassen' gepresenteerd door de Authenticity and Modernity Group, meldde Khalid Samadi dat 46% van de meisjes die van dit initiatief gebruik hebben gemaakt. 

De staatssecretaris heeft aangegeven dat sinds het schoolseizoen 2016-2017 de werving van de nodige voorraden is toevertrouwd aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dit in het kader van een partnerschapsovereenkomst voor de realisatie van het koninklijke initiatief, afgesloten door een groep institutionele partners op 11 augustus 2016.

Artikel 4 van deze partnerschapsovereenkomst bepaalt dat negen institutionele partners zich ertoe verbinden om in totaal 390 miljoen Dirham per jaar over te dragen aan het National Human Development Support Fund dat openstaat voor de General Treasury, meld Lefr360


© Redactie 2018
marokko
studenten
schooltas
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi