Marokkaanse overheid voorziet politie met 5.000 camera's

marokko
1
25 jan '18
De kleine camera's hebben als doel om de agenten te beschermen

Zoals aangekondigd in haar evaluatie van 2017, heeft het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) zijn teams uitgerust met 5.000 voetgangerscamera's. Het apparaat heeft als voornaamste doel agenten te beschermen en de transparantie te behouden van de verschillende interventies.
De camera's zullen de omvang hebben van een telefoon. Deze camera zit vast middels een clip op het vest of de riem van de politieagent. Het wordt automatisch of handmatig geactiveerd tijdens een identiteitscontrole of een risicovolle staande houding.

"Het doel is om de dienstdoende politie te beschermen die geconfronteerd kan worden met daden van ongenoegen of agressief gedrag, en het gaat ook om het handhaven van transparantie tijdens zijn interventies bij de burger", zegt het DGSN.

Vanaf het begin van 2018 besloot de instelling onder leiding van Abdellatif Hammouchi om 5.000 van zijn personeel uit te rusten met deze kleine audio- en videorecorders. Dit is om een ​​innovatie te generaliseren die al sinds 2015 is getest door de prefectuur Rabat, evenals in Casablanca en Marrakech, meldt Telquel.ma.
Eenmaal gefilmd, worden de afbeeldingen overgebracht naar een gecentraliseerd systeem. "operators getraind in deze taak" zullen dan overgaan tot hun "behandeling, controle en raadpleging van elke zaak".  Ze zullen worden bewaard naar de behoefte van het DGSN", zegt de politie.

© Redactie 2018
marokko
camera
dgsn
politie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?