Soldaat bedreigt kolonel met terroristische berichten via brieven en sms

algemeen
0
25 jan '18
De soldaat verzond de dreig berichten om wraak te nemen op de kolonel
Een soldaat wordt verdacht van het versturen van een dreigbrief aan zijn officier. In de brief stonden verschillende bedreigingen met een terroristische achtergrond.
De betreffende soldaat, die oorspronkelijk uit Khemisset komt, zal naar verwachting voor de rechters van de Koninklijke Landmacht Permanent Tribunal (FAR) verschijnen in Rabat.
Dit voor het sturen van dreigende sms-berichten en brieven naar de kolonel die de ideologie van de terroristische organisatie Daesh bevatte, geeft Lefr360 te kennen.

De soldaat zal worden vervolgd wegens het beledigen van zijn meerdere tijdens de uitvoering van zijn taken en wegens het niet naleven van de militaire voorschriften. 

De telefoon van de kolonel is van cruciaal belang geweest bij een deskundig advies in een laboratorium. Deskundigen die de gegevens op het apparaat analyseerden, ontdekten dat de sms'jes afkomstig waren uit de telefoon van de vrouw van de soldaat. De officier van justitie van de rechtbank van de FAR, gelastte dat de soldaat in politiehechtenis zou worden geplaatst.

De vrouw werd ook ondervraagd door hogere officieren van de Koninklijke Rijkswacht in het kader van het vooronderzoek. Na zijn arrestatie probeerde de soldaat zich voor te doen als een psychiatrische patiënt voordat hij voor de officier van justitie aan het staande tribunaal van FAR verscheen. Deze beval om hem in de gevangenis van de militaire vleugel achter slot en grendel te zetten. De onderzoekers kwamen ook tot de conclusie dat de beschuldigde geen radicale mentaliteit had. Naar verluidt zond hij terroristische dreigingen om wraak te nemen op zijn meerdere.
© redactie 2018
marokko
daesh
soldaat
kolonel
dreigbrief
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
verenigde staten
iran
championsleague
benjamin netanyahu
verenigd koninkrijk
gazastrook
frankrijk
jemen
israel
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi