Marrakech: Universitair ziekenhuis Mohammed VI voert met succes levertransplantatie uit

marokko
4
28 jan '18
De bijzondere levertransplantatie die in Marrakech werd uitgevoerd is de eerste in zijn soort in Afrika

Het universitaire ziekenhuis Mohammed VI (CHU) in Marrakech voltooide onlangs met succes een levertransplantatie uit bij een patiënt die lijd aan de virale post-hepatitis-B-cirrose.
Volgens een verklaring van het CHU is deze transplantatie de eerste in zijn soort in Afrika en de zevende in de wereld. Het werd uitgevoerd door het Hepatic Graft Committee van het Universitair Ziekenhuis, in samenwerking met het hepatobiliaire chirurgie team van het Paris Beaujon Ziekenhuis.
De operatie heeft als doel gehad om een vrouw van 56, waarvan de linkerlever niet meer goed functioneerde en die al vele jaren last had van complicaties gerelateerd aan virale post-hepatitis-B-cirrosete te verwijderen en deze te vervangen met de donor lever van haar zus. 
Deze operatie, die plaatsvond onder goede omstandigheden, duurde 14 uur; 4 uur voor het verwijderen van beide linkerlevers en 10 uur voor de transplantatie, zei de verklaring, eraan toevoegend dat de twee zussen momenteel nog in het ziekenhuis liggen om te herstellen.
De realisatie van deze "eerste" transplantatie was mogelijk dankzij de mobilisatie van alle actoren van het CHU en opent de weg naar de ontwikkeling van levertransplantatie in Marokko, geeft het medium Lefr360 te kennen.

© Redactie 2018
marokko
marrakech
ziekenhuis
levertransplantatie
donor
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi