Ultra moderne militaire verkenningsvliegtuigen Marokko gefinancierd door Saudi-Arabië

marokko
19
28 jan '18
De nieuwe militaire deal is gefinancierd door Saudi-Arabië

Saudi-Arabië en de Verenigde Staten zouden zijn overeengekomen om de Royal Moroccan Air Force uit te rusten met vier ultra-geavanceerde elektronische bewakings- en militaire verkenningsvliegtuigen. 
Spanje maakt zich zorgen om deze nieuwe militaire aanwinst geeft het medium "Defensa" te kennen, een site die gespecialiseerd is in Defensie en wapenzaken. "Marokko heeft vier Amerikaanse vliegtuigen ontvangen die zijn uitgerust met Israëlische elektronische bewaking en militaire verkenningssystemen", kondigt deze site aan dicht bij de Spaanse militaire inlichtingendienst.
De site geeft aan dat er een overeenkomst is tussen de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië, waarbij het Saoedische koninkrijk de aanschaf van deze vier elektronische verkennings- en militaire verkenningsvliegtuigen financiert ten voordele van de Marokkaanse Royal Air Forces.
De Gulfstream G550 zijn uitgerust om verkenningsmissies van zeer lange duur en over lange afstanden uit te voeren. Ze zouden uitgerust zijn om in realtime foto's en video's overdag en in de nacht te kunnen vastleggen en verzenden en over een radar om gronddoelen over een afstand van 100 km te detecteren. Het vliegtuig heeft ook de mogelijkheid om laserdoelen aan te wijzen voor aanvallen met vrije lucht, zee- of landraketten, meldt Lefr360.
Volgens dezelfde bron heeft de belangrijkste militaire rivaal van Marokko, in 2016 drie apparaten van dit type gekocht. Maar volgens de site "Defensa" overtreft het vliegtuig dat door Marokko wordt aangekocht veel meer de intelligentiecapaciteit van die van de oostelijke buurland.

© Redactie 2018
marokko
saoedi-arabië
defensie
vliegtuigen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi