Botola Pro: 'El Yamiq dichtbij overgang naar Serie A'

marokko
0
28 jan '18
Het is lang geleden dat een speler uit de Botola Pro de directe overstap maakte naar een Europese topcompetitie, A-international Jawad El Yamiq lijkt daar dichtbij te zitten.

Meerdere Italiaanse bronnen waaronder het vooraanstaande transfermedium Alfredo Pedullà maakten gisteravond melding van de mogelijke overgang van El Yamiq naar het Italiaanse Genoa CFC. De club waar momenteel ook Marokkaans-international Adel Taarabt met succes onderdak krijgt, zou naar verluidt 1,5 miljoen euro over hebben voor de 25-jarige centrumverdediger van Raja Casablanca. De club zelf zou minimaal 900.000 euro overgemaakt willen zien voor hun contractspeler, het ziet er dan ook naar uit dat overeenstemming over het transferbedrag binnen afzienbare tijd bereikt zal worden. 

'Een startsalaris van 200.000 euro voor El Yamiq'
Mocht het zover komen dan zal de international die gisteravond nog binnen de lijnen stond voor het lokale elftal van de Leeuwen v/d Atlas jaarlijks 200.000 euro bijgeschreven krijgen, aldus Alfredo Pedullà. Op enkele details na zou alles al besproken zijn, het zal dus niet lang meer duren voordat er witte rook opdoemt boven het Stade Mohammed V. Raja nam El Yamiq in de zomer van 2016 over van OCK Khouribga, in die tussenliggende tijd heeft de sterke verdediger zich ook in het A-elftal van Marokko weten te knokken. Bondscoach Hervé Renard deed tot nu toe 2 keer beroep op El Yamiq, debuteren deed hij tegen Kameroen (red. Afrika Cup 2019 kwalificatie; 1-0 verlies). 

Photocredit: FRMF.ma

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
chan 2018
jawad el yamiq
raja casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?