El Hamdaoui: 'Mijn momenten gaan nog komen' (video)

marokko
0
28 jan '18
Mounir El Hamdaoui is weer terug in de competitie waar het voor hem allemaal begon, tijdens zijn debuut gisteravond voor FC Twente tegen koploper PSV liet hij een ongekende kans onbenut om zich onsterfelijk te maken.

Het had niet veel gescheeld of Mounir El Hamdaoui had zijn nieuwe contractclub FC Twente op gelijke hoogte gebracht met tegenstander PSV. De Marokkaanse spits, voor het laatst actief voor het Saoedische Al Taawon, dwong in de 69e minuut een uitgelezen kans af om de stand gelijk te trekken en zelf zijn 100ste Eredivisie-treffer te maken. Helaas ging de inzet van de voormalig speler van onder andere Málaga CF, Tottenham Hotspur en ACF Fiorentina net over. 

Tegenover de NOS geeft El Hamdaoui na afloop te kennen het voetballen nog lang niet vereerd te zijn. De enkele momenten van gisteravond die ons deden denken aan de topschutter die hij ooit was, daar gaan we volgens hem nog meer van zien. FC Twente legde de balvaardige aanvaller afgelopen week tot aan het einde van het seizoen vast. Spelen deed hij voor het laatst in januari van afgelopen kalenderjaar, tot aan zijn vertrek bij z'n Saoedische werkgever. 

Beste seizoen ooit El Hamdaoui bij AZ Alkmaar
Het seizoen waarin El Hamdaoui de meest furore maakte was in 2008/2009, onder coach Louis van Gaal kroonde de schutter zich tot topscorer van diezelfde competitie. Maar liefst 23 keer vond de frivole spits het net voor zijn formatie. Na dat seizoen kwam hij achtereenvolgens uit voor Ajax, ACF Fiorentina, Málaga CF, AZ Alkmaar, het Qatarese Umm-Salal en tenslotte dus Al Taawon uit Saoedi-Arabië. 

Klik hier voor het interview van El Hamdaoui met de NOS

Photocredit: NOS Voetbal

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
mounir el hamdaoui
fc twente
eredivisie
psv
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?