Deal done: Genoa CFC strikt El Yamiq, contract tot 2021

marokko
13
28 jan '18
De 25-jarige centrumverdediger tekende vanmiddag een verbintenis die hem tot 2021 contractspeler maakt van Serie A-formatie Genoa CFC.

Zoals bij bijna wel elke Italiaanse transfer, was het ook dit keer transfergoeroe Gianluca di Marzio die als eerste het nieuws wereldkundig maakte. Via z'n officiële kanalen maakt hij bekend dat Genoa CFC en Jawad El Yamiq vanmiddag tot elkaar zijn gekomen en dat daaruit een verbintenis is voortgekomen die de Marokkaans-international van maar liefst 3 seizoenen voorziet van de mogelijkheid om in de Serie A zijn talent te etaleren. 

Genoa CFC betaalt enkel de vertrekclausule om El Yamiq te strikken
Het bedrag waar deze overgang mee gemoeid is gegaan is zo'n 800.000 euro, namelijk de vertrekclausule die Raja Casablanca opnam in het contract van El Yamiq. Het is overigens onbekend of de speler in kwestie het avontuur van het Marokkaanse elftal in de CHAN 2018 kan en mag voltooien. Over Achraf Bencharki, recent binnengehaald door het Saoedische Al Hilal, doen momenteel geruchten de ronde dat hij zich na de halve finale meteen moet melden bij zijn nieuwe werkgever. 

Photocredit: Gianluca di Marzio

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
jawad el yamiq
raja casablanca
transfer
genoa cfc
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?