1 tot 5 jaar gevangenisstraf voor Marokkaanse Daesh leden

marokko
0
28 jan '18
De rechtbank sprak vonnissen van 1 tot 3 jaar uit tegen 13 personen die verdacht werden van terroristische activiteiten

De rechtbank in Sale, belast met terrorisme gevallen heeft afgelopen donderdag vonnissen uitgesproken van 1 tot 5 jaar gevangenisstraf tegen 13 personen die vervolgd zijn in zaken die betrekking hebben op terrorisme.   De rechtbank veroordeelde twee beklaagden tot vijf jaar gevangenisstraf wegens "het vormen van een criminele bende ter voorbereiding en het plegen van terroristische daden en een poging tot toetreding tot een fundamentalistische organisatie". Een van de beschuldigden, die lid werd van de fundamentalistische groep "Daesh", werd in september 2017 door de Syrische autoriteiten overgedragen aan Marokko op de luchthaven Mohammed V in Casablanca.

Bovendien heeft de rechtbank in afzonderlijke zaken vier jaar gevangenisstraf uitgesproken voor een verdachte en drie jaar gevangenisstraf voor vier beklaagden. Ook werden er twee beklaagden in een andere zaak veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf van wie één door de Turkse autoriteiten aan Marokko werd uitgeleverd. De reden voor zijn uitlevering was "zijn vermeende band met personen gerelateerd aan terroristische organisaties " geeft Lefr360 te kennen.

De rechtbank veroordeelde ook een verdachte tot een jaar gevangenisstraf die in een staat van voorlopige vrijlating was tot een jaar gevangenisstraf met een boete van 5.000 Dirham. 

© Redactie 2018
marokko
daesh
vonnis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?