Koning Mohammed VI in vergadering op gebied van hernieuwbare energie

marokko
0
28 jan '18
De centrale Noor-1 zal naar verwachting een miljoen mensen voorzien van energie.

Koning Mohammed VI heeft op vrijdag 26 januari in Casablanca een belangrijke vergadering gehad die gewijd was aan de ontwikkeling van de nationale strategie op het gebied van hernieuwbare energie.
Tijdens de vergadering waren het hoofd van de regering, Saad-Eddine El Othmani, de Minister van Energie, Mijnen en Duurzame Ontwikkeling, Aziz Rabbah en Mustapha Bakkoury, president van de Marokkaans Agentschap voor zonne-energie (MASEN) aanwezig.
Marokko lanceerde in 2017 de bouw van de vierde uitbreiding van de zonne-energiecentrale Noor-1, een van de grootste ter wereld, gelegen in de Marokkaanse Sahara vlakbij Ouarzazate. Dit vervolg moet de totale kracht van dit park op 580 megawatt brengen, meldt Lefr360.
De nationale strategie in de schone-energiesector is om het aandeel van hernieuwbare energie tot 42% van de energiemix van het koninkrijk tegen 2020 te verhogen, vervolgens tot 52% tegen 2030. Op dit moment is dit 26% en zou moeten blijven stijgen, gezien het stimuleringsbeleid van Koning Mohammed VI. 

© Redactie 2018
marokko
zonne energie
mohammed vi
vergadering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi