Al-Hoceima: Mohammed V-moskee wordt herbouwd

marokko
2
28 jan '18
De moskee was in een zodanig slechte staat dat het een bedreiging vormde voor de moskeegangers

De sloop en de wederopbouw van de Mohammed V-moskee in Al Hoceima maakt deel uit van de uitvoering van de Al-Hoceima-Manarat Al Moutawasit-projecten heeft de prefectuur van Al Hoceima te kennen gegeven.
"Reagerend op de informatie die door bepaalde media is verstrekt meldt de prefectuur van de provincie Al Hoceima het volgende: de sloop, renovatie en wederopbouw van deze moskee maakt deel uit van de projecten die gepland zijn in het religieuze deel van de Al Hoceima-Manarat Al Moutawasit conventie. Deze is ondertekend op 17 oktober 2015 ", zegt de prefectuur van de provincie Al-Hoceima in een bericht.
De inschrijving van deze moskee op de lijst van projecten die door het programma Al Hoceima-Manarat Al Moutawasit is gepland, wordt gedaan "in het licht van de kwetsbaarheid van het gebouw dat een gevaar vormt voor de veiligheid van de gelovigen die het gebed verrichten, "voegt dezelfde bron toe.
Om ervoor te zorgen dat de gelovigen hun gebeden kunnen vervullen, hebben de lokale autoriteiten, in coördinatie met de provinciale delegatie van Islamitische Zaken, voorlopig een kamer ingericht die aansluit op de moskee. Dit in afwachting van de realisatie van dit project volgens de kwaliteit van stedelijke en architectonische normen van dit uitzonderlijk religieus monument in de provincie, geeft Lefr360 te kennen.

© Redactie 2018
marokko
al hoceima
moskee
herbouwd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?