IMF-directeur Lagarde ontvangen door Abdellatif Jouahri in Marrakech

marokko
11
29 jan '18
Directeur Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) arriveerde gisteren in Marrakech.

Lagarde werd bij aankomst begroet door de Bank Al-Maghrib-leidinggevende Abdellatif Jouahri.

"Ik ben heel blij dat ik in Marokko ben voor de 'Opportunity4MENA'-conferentie en dat ik hartelijk wordt verwelkomd door de heer Jouahri," schreef Christine Lagarde op haar Twitter-account.

Lagarde is aanwezig op de top die wordt gehouden op 29 en 30 januari in Marrakech om de implementatie van de economische groei in de MENA-regio te bespreken. De top wordt georganiseerd door het Internationaal Monetair Fonds (IMF), het Arab Monetair Fonds (AMF), het Arabisch Fonds voor Economische en Sociale Ontwikkeling (Fades) en de Marokkaanse regering.

Deze top zal de uitdagingen bespreken die moeten worden aangepakt in termen van economische groei en het creëren van vacatures in Arabische landen. Het doel van deze conferentie is om oplossingen te vinden om werkmogelijkheden te creëren, voornamelijk voor vrouwen en jongeren. Dit doel moet worden bereikt door "innovatie en ondernemerschap te benadrukken, transparantie en technologie te bevorderen om het potentieel van de regio te benutten en beleid te bepalen dat bevorderlijk is voor sterkere groei en meer inclusief is", meldde het IMF eerder al middels een verklaring.

Photocredit: @Lagarde

© Redactie 2018
marokko
marrakech
imf
lagarde
top
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?