Marokko 'volgt de moord op een jonge Marokkaanse man in Nederland' op de voet

marokko
3
29 jan '18
Het ministerie belast met Migratiezaken en Marokkanen die in het buitenland wonen heeft een verklaring uitgegeven m.b.t. tot het schietincident in Amsterdam afgelopen vrijdag.

Het ministerie dat de leiding heeft over Migratiezaken en Marokkanen die in het buitenland wonen zegt dat het, in samenwerking met de diplomatieke vertegenwoordigingen van het Koninkrijk in Den Haag en Amsterdam, de ontwikkelingen van het schietincident in Nederland "nauwlettend volgt". Bij het schietincident in het Amsterdamse buurthuis afgelopen vrijdagavond kwam de zeventienjarige stagiair Mohammed B. om het leven.

Zodra hij op de hoogte was gebracht van de moord op de 17-jarige Mohammed, nam de minister die de leiding heeft over de Marokkanen in het buitenland en migratiezaken, Abdelkrim Benatiq, via de telefoon contact op met de vader van de overledene om hem te condoleren namens de Marokkaanse regering en om aan zijn familie uiting te geven aan de bereidheid van de Marokkaanse autoriteiten om hen alle noodzakelijke steun te verlenen door de benoeming van een advocaat om de zaak juridisch te volgen, aldus een uitgegeven verklaring van deze afdeling.

De minister informeerde de familie ook over het besluit van zijn afdeling om de repatriëring van het lichaam van de overledene voor zijn begrafenis in Marokko over te nemen, voegt dezelfde bron toe.

Volgens informatie van het Consulaat-Generaal van Marokko in Amsterdam stond de overledene bekend om zijn vrijwilligerswerk ten behoeve van jongeren en vluchtelingen, en heeft hij geen relatie met drugshandel, zoals werd overgebracht door sommige media, onderstreept de verklaring. 

© Redactie 2018
marokko
nederland
moord
amsterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?