Marokko beschermt lokale producten tegen oneerlijke concurrentie

marokko
1
30 jan '18
De minister van Economie en Financiën besprak vrijdag een aantal belangrijke onderwerpen tijdens een conferentie in Rabat.

Overheidsmaatregelen met betrekking tot Turkse producten, de betrekkingen van Marokko met de Golfstaten en de flexibiliteit van de dirham waren de onderwerpen die werden behandeld door de minister van Economie en Financiën tijdens een conferentie die vrijdag in Rabat werd gehouden.

De economische markt van Marokko staat open voor producten uit landen waarmee het Koninkrijk gebonden is door vrijhandelsovereenkomsten (meer dan 55), maar ook goederen uit landen die deze overeenkomsten niet hebben ondertekend, hetgeen de nationale autoriteiten niet belet de wet te handhaven betreffende de enorme aanvoer van van buitenlandse producten. Dit zijn de woorden van Mohamed Boussaid, minister van Economie en Financiën, tijdens een persconferentie op Rabat vrijdag, onder verwijzing naar de laatste overheidsmaatregelen voor Turkse producten, meldt het dagblad Assabah in hun weekendeditie.

Volgens de publicatie zei de minister ook dat het verbod op hoogwaardige, redelijk geprijsde Turkse kleding allesbehalve een politieke beslissing is. Hij legde uit dat Marokko zijn besluit aan de Wereldhandelsorganisatie (WTO) heeft medegedeeld en zijn Turkse partners op de hoogte heeft gebracht van de noodzaak om de drempel voor zijn uitvoer in dit opzicht ten opzichte van Marokko te respecteren. Een aanpak die volgde op de protesten van Marokkaanse textielfabrikanten die klaagden over oneerlijke concurrentie.

Tijdens zijn tournee met de minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita in de Golfstaten zei Boussaid dat de goede relaties van Koning Mohammed VI met de staatshoofden van de Golfstaten het Koninkrijk hebben toegestaan ​​een donatie voor ontwikkelingsprojecten te ontvangen.

Met betrekking tot de banken die financiële speculatie hadden gepleegd door 44 miljard dirham valuta te kopen vóór het begin van de flexibiliteit van de dirham, zei Boussaid dat de Foreign Exchange Office een onderzoek had geopend. Hij wees er terloops op dat er geen algemene devaluatie van de dirham was, maar een progressieve liberalisering.

© Redactie 2018
marokko
rabat
conferentie
economie
concurrentie
lokale producten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?