Nepnieuws: de waarschuwing van het ministerie van Binnenlandse Zaken

marokko
5
31 jan '18
De afdeling van Abdelouafi Laftif waarschuwt voor nepnieuws dat door sommige kranten en nieuwssites wordt gepubliceerd in Marokko.

Na de vermenigvuldiging van nepnieuws in de afgelopen maanden heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken besloten de strijd aan te gaan. In een verklaring die op maandag werd uitgegeven waarschuwt het departement van Abdelouafi Laftit voor de publicatie door sommige Marokkaanse nieuwssites van valse informatie en afbeeldingen die zouden zijn gefotografeerd in Marokko.

"Er is een recente opmars geweest in de publicatie door enkele kranten, elektronische sites en pagina's van sociale netwerken, waarmee met foto's en video's werd geknoeid (...) om te laten geloven dat ze in Marokko werden genomen", staat in de verklaring, dat eraan herinnert dat het ministerie in het verleden verschillende keren dit soort informatie heeft ontkent middels uitgegeven verklaringen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken waarschuwt opnieuw tegen de ernst van dergelijke praktijken en kondigt aan dat het "alle nodige maatregelen zal nemen" om de identiteit vast te stellen van degenen die bij dergelijke praktijken zijn betrokken.

© Redactie 2018
marokko
nepnieuws
waarschuwing
laftif
ministerie van binnenlandse zaken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?