Het proces tegen Ahed Tamimi gaat op 6 februari van start

buitenland
2
31 jan '18
Ahed Tamimi's rechtszaak in een Israëlische militaire rechtbank zal op 6 februari worden gestart, meldde de advocaat van de Palestijnse tiener gisteren.

Het proces was oorspronkelijk gepland om vandaag te beginnen, op haar zeventiende verjaardag, volgens Tamimi's advocaat. Ze wordt onder andere aangeklaagd voor opruiing, bedreiging van soldaten en het gooien van stenen. Ahed Tamimi is een symbool geworden voor het Palestijnse verzet.

Ahed Tamimi werd op 19 december gearresteerd na een virale video waarin te zien is dat zij twee Israëlische soldaten op de bezette Westelijke Jordaanoever schopt en slaat. Het beeldmateriaal werd opgenomen in het dorp Nabi Saleh voor het huis van Tamimi. Op de video is te zien dat Israëlische militairen het erf van de familie Tamimi betreden en Ahed en haar 21-jarige nicht Nour de militairen duidelijk maken dat ze niet welkom zijn op het eigendom van de familie. Het filmpje van het incident dat haar moeder online zet, gaat viraal. Twee dagen later wordt Ahed opgepakt.

Naast haar nicht Nour verschijnt ook haar moeder Narimane in de video en beide zijn ook gearresteerd. Nour Tamimi werd op borgtocht vrijgelaten, maar het Israëlische militaire gerechtshof besloot om Ahed Tamimi en haar moeder tot hun rechtszaak in detentie te houden. Nariman Tamimi zal ook worden berecht vanaf 6 februari, zei hun advocaat.

Het Israëlische leger bevestigde het uitstel van de hoorzitting.

© Redactie 2018
ahed tamimi
rechtszaak
verplaatst
palestina
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?