Wie is Samia Haimoura, de jongste Marokkaanse vrouw die de Kilimanjaro beklom?

marokko
3
31 jan '18
Samia Haimoura is 23 jaar oud en is de jongste Marokkaanse die de beruchte Kilimanjaro heeft beklommen.

Samia Haimoura was in staat om op 23-jarige leeftijd de Marokkaanse vlag te planten op de top van de Kilimanjaro (5.895 m) in Tanzania. Ze is daarmee de jongste Marokkaanse die de hoogste berg van Afrika heeft beklommen.

De avontuurlijke reis gebeurde in verschillende fasen en duurde zeven dagen. Gesponsord door de Al Akhawayn Universiteit, kwam de extreme sportliefhebster, vergezeld door een team van koks en gidsen, na zeven dagen aan het einde van de beklimming, maar niet geheel zonder problemen.

De komende twee jaar is de bergbeklimster van plan zes andere bergen te beklimmen namelijk de berg Elbrus in Europa, de berg Denali in Noord-Amerika, de berg Aconcagua in Zuid-Amerika, de berg Vinson op Antarctica en de berg Kosciusko in Australië.

Na haar afstuderen aan de Al Akhawayn universiteit startte Samia Haimoura haar bedrijf Securella GmbH, dat actief is in internetdiensten in Duitsland. Haar droom is om bij te dragen aan het creëren van slimmere steden (smart cities) met een hoger niveau van stedelijke veiligheid door de kracht van technologie.

De professionele en sportieve prestaties van Samia Haimoura zijn een bron van inspiratie voor veel vrouwen in Marokko en daarbuiten, geeft Lefr360 te kennen.

© Redactie 2018
marokko
haimoura
bergbeklimster
kilimanjaro
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?