CHAN 2018: Marokko ondanks 'megablunder' Zniti door naar finale (video)

marokko
27
31 jan '18
En weer was het Ayoub El Kaabi die Marokko als winnaar uit de wedstrijd laat komen, de alltime-topscorer van de CHAN bracht Marokko weer terug in de wedstrijd na de mega dure blunder van Raja Casablanca's sluitpost Anass Zniti.

Op eigen bodem gaat het de lokale Leeuwen v/d Atlas enorm goed af, de ploeg van bondscoach Jamal Sellami wist vanavond op heroïsche wijze af te rekenen met opponent Libië. Nadat het ernaar uit leek dat Marokko zich in de officiële tijd had verzekerd van een ticket voor de finale, was het doelman Anass Zniti die bijna finaal roet in het eten gooide. Na een eenvoudige terugspeelbal ging de 29-jarige goalie om nog onduidelijke reden met de bal vooruit, hetgeen resulteerde in lelijk balverlies en een snoeiharde afstraffing van het Libische offensief. Op een voor Marokko beschamende wijze wist de Libische international Khalleefah de stand op het scorebord, slechts 4 minuten voor het einde van de reguliere speeltijd, te egaliseren.

Marokko herpakt zich en wordt bij de hand genomen door El Kaabi
Marokko's redder na deze zure tegentreffer was Ayoub El Kaabi, de schutter van RS Berkane die ook het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam, bracht Marokko weer terug in de wedstrijd door in de 97e minuut de 2-1 te maken. De wedstrijd werd uiteindelijk in het slot gegooid door Walid El Karti. De 23-jarige middenvelder van Wydad Casablanca werd neergehaald in het strafschopgebied, de door de arbitrage toegekende strafschop benutte hij dan ook zelf. Hiermee bracht de Marokkaans-international de ploeg in de 118e minuut op een 3-1 voorsprong, meteen ook het eindresultaat van deze zenuwslopende ontmoeting.

Met een evenwichtige en sterke selectie kan de Marokkaanse voetballiefhebber uitkijken op een beladen finale, zojuist plaatste Nigeria zich ten koste van Marokko's voormalige groepsgenoot Soedan voor die felbegeerde finaleplaats. Deze wedstrijd zal aankomende zondag afgewerkt worden in het Stade Mohammed V te Casablanca, om 20:00 Nederlandse tijd.