Duitse PRETTL gaat een fabriek van 8 miljoen euro bouwen in Tanger

marokko
1
1 feb '18
PRETTL, een Duits bedrijf dat sensoren en componenten voor auto's produceert, heeft in Tanger aangekondigd dat het een nieuwe fabriek in de stad bouwt met een investering van 8 miljoen euro.

Volgens de gegevens die werden gepresenteerd tijdens de ceremonie dinsdag 30 januari, die werd gehouden om de eerste steen te leggen, wordt verwacht dat de fabriek 800 banen zal creëren en de capaciteit heeft om op de lange termijn 30 miljoen stuks te produceren.

Het eerste deel van dit project, dat zal worden gebouwd op een gebied van 26.000 m2, zal volgend jaar worden voltooid en zal 15 miljoen stuks produceren, terwijl het tweede deel in 2021 gereed zal zijn om dezelfde productiecapaciteit te leveren, meldt Yabiladi.

Bij de ceremonie zei de directeur van de PRETTL-groep, Erhart Prettl: "We hebben in Marokko de mogelijkheden en menselijke hulpbronnen gevonden die we zochten om tegemoet te komen aan de veranderingen waarmee de auto-industrie wordt geconfronteerd", waarbij hij de nadruk legde op de revolutie die momenteel heerst in de branche van elektrische auto's, batterijen en digitale technologieën.

© Redactie 2018
marokko
tanger
fabriek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?