Terreurcel met banden met Daesh ontmanteld in Tanger en Meknes

marokko
1
1 feb '18
De veiligheid- en inlichtingendienst BCIJ ontmantelde vandaag terreurcel bestaande uit zeven leden in de steden Tanger en Meknes.

De veiligheid- en inlichtingendienst BCIJ, onder het gezag van de inlichtingendienst DGST, ontmantelde op donderdag 1 februari een terreurcel bestaande uit zeven leden in de steden Tanger en Meknes, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken middels een verklaring.

Volgens de eerste elementen van het onderzoek had de cel banden met Daesh en was men van plan zich bij de gelederen van de terreurorganisatie te voegen. De cel verspreidde reeds propaganda van Daesh en was voornemens aanslagen te plegen gericht op mensen en gebouwen.

De invallen van de BCIJ leidden tot de inbeslagname van vele elektronische apparaten, evenals messen, boeken en manuscripten die het extremistische gedachtegoed prezen.

De zeven gearresteerden worden voor het ministerie van Justitie gebracht zodra het onderzoek, onder toezicht van het parket, wordt afgerond, merkt dezelfde bron op.

Deze operatie valt binnen het kader van de observatie van terroristische dreigingen die gericht zijn op veiligheid van het Koninkrijk, sluit de verklaring tot slot af.

© Redactie 2018
marokko
terreurcel
daesh
bcij
ontmanteld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?