Jerada: Demonstraties na nieuwe dode door instorten clandestiene kolenmijn

marokko
3
1 feb '18
Een 36-jarige mijnwerker overleed vandaag door de ineenstorting van een clandestiene kolenmijn in het Hassi Belal gebied nabij Jerada.

Abderrahmane Oueld El Gharbi, een 34-jarige mijnwerker en vader van drie, stierf vandaag (1 februari) door de ineenstorting van een clandestiene kolenmijn in het Hassi Belal gebied. Drie andere ernstig gewonde mijnwerkers werden gered en overgebracht naar het Al Farabi ziekenhuis in Oujda, zei Brahim Chikham, een freelance journalist in Jerada.

Volgens dezelfde bron vonden vanmiddag direct demonstraties plaats in verschillende delen van de stad en is er ook een sit-in gepland na het Al Asr gebed voor het hoofdkantoor van de provincie. Een video van een demonstratie van vanmiddag is hier te zien: Klik!

Jerada leeft op het ritme van protesten sinds de dood eind december 2016 van twee mijnwerkers, de broers Houcine en Jedouane Dioui, respectievelijk 23 en 30 jaar oud, na de ineenstorting van een clandestiene mijn.

De stad staat historisch bekend om zijn kolenwinning die sinds de jaren 1920 werd geëxploiteerd. De mijnen van Jerada vormden een bron van activiteit voor de inwoners van de stad vóór hun sluiting in juli 2000 als gevolg van de stijging van de kosten van winning, die meer en meer onhoudbaar werd in het licht van de internationale prijs.

Photocredit: Brahim Chikham

© Redactie 2018
marokko
jerada
dode
kolenmijn
instorting
demonstraties
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi