Nieuw geval van zelfmoord in Chefchaouen

marokko
4
2 feb '18
Chefchaouen heeft inmiddels het trieste record voor het grootste aantal zelfmoorden in het land.

Gisteren (1 februari) is weer een nieuwe zaak van dit zorgwekkende fenomeen geconstateerd. Een vijftiger pleegde zelfmoord door zichzelf aan een boom te verhangen, niet ver van zijn huis in het centrum van Chrafat, behorende tot de gemeente Bni Darkoul in de provincie Chefchaouen.  

De overledene, geboren in 1964, leed aan psychische problemen die hem dwongen al langer dan twee jaar bedlegerig te blijven, zeggen bronnen dicht bij zijn familie. De Koninklijke Gendarmerie heeft een onderzoek geopend.

Deze nieuwe zaak brengt het aantal mensen dat sinds 2017 zelfmoord heeft gepleegd in Chefchaouen naar 32. Het aantal zelfmoorden in de stad Chefchaouen blijft toenemen en treft alle leeftijden, zowel mannen als vrouwen, in alle sociale categorieën.
 
De inwoners van de stad en actoren uit het maatschappelijk middenveld hebben voortdurend alarm geslagen over deze vele tragedies die gezinnen hebben beroofd van hun geliefden zonder de ware oorzaken te kennen.
 
Op 10 februari is er een nationale conferentie gepland om dit probleem in de kaart te brengen en te bespreken, geeft het medium Lefr360 te kennen.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2018
marokko
chefchaouen
zelfmoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?