La Liga: Feddal voor 6 maanden uitgeschakeld, scheuring achillespees

marokko
0
4 feb '18
Het uitzicht op mogelijke WK-deelname was al gering, met deze blessure er bovenop lijkt het definitief 'game over' voor de 28-jarige international.

De centrumverdediger van Real Betis kreeg de afgelopen periode veel over zich heen. Nadat bondscoach Hervé Renard hem voor de zoveelste keer negeerde (red. uitblijven van oproep voor WK-kwalificatie tweeluik met Mali), gooide de 28-jarige international definitief de handdoek in de ring. Feddal gaf via zijn sociale mediakanalen te kennen zich niet meer beschikbaar te willen stellen voor Marokko zolang de 49-jarige Fransman daar met de scepter zwaait. Een uitspraak die hem verre van geliefd maakte bij het Marokkaanse voetbalpubliek, desalniettemin koos de voormalig speler van onder andere UD Levante en US Palermo ervoor om die woorden terug te nemen.

Nadat Marokko zich plaatste voor het WK van 2018 in Rusland bood hij, wederom via social media, zijn openlijke excuses aan. Hij kwam terug op de door hem te snel genomen beslissing, echter is nooit duidelijk geworden of de bondscoach hem in genade heeft aangenomen en of hij überhaupt binnen afzienbare tijd aanspraak kan maken op een plek in de selectie. 

Komende 6 maanden uit de roulatie
In het competitietreffen van gisteravond met Deportivo Alavès (red. 2-1 winst) kwam de verdediger in de 55e minuut ernstig ten val met het scheuren van zijn achillespees als gevolg. Gesproken wordt over een herstelperiode van om en nabij de 6 maanden. mocht deze prognose kloppen dan betekent het ook meteen een dikke rode streep door mogelijk WK-deelname met de Leeuwen v/d Atlas. 

Debuteren voor de nationale ploeg deed Feddal onder voormalig bondscoach Rachid Taoussi, de huidige trainer van het Algerijnse CR Belouizdad bracht hem in een oefeninterland tegen Togo (red. 0-1 verlies) voor het eerst binnen de lijnen namens het Marokkaanse elftal. 

Photocredit: Mucho Deporte

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
zouhair feddal
real betis
la liga
wk 2018
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?