De Afrikaanse ontwikkelingsbank verleent Marokko de komende 2 jaar steun van 2 miljard dollar

marokko
8
5 feb '18
De vicevoorzitter van de bank verklaarde dit na gesprekken met regeringsleider Saad Eddine El Othmani.

De Afrikaanse Ontwikkelingsbank (AfDB) verleent Marokko de komende twee jaar steun van twee miljard dollar, dit werd vrijdag aangekondigd in Rabat door de vicevoorzitter van de bank die verantwoordelijk is voor regionale ontwikkeling Khaled Sherif, die op werkbezoek is in Marokko.

"We hebben het hoofd van de regering geïnformeerd dat de AfDB de komende twee jaar twee miljard dollar aan steun aan Marokko zal verstrekken", zei Sherif in een verklaring aan de pers na zijn gesprekken met regeringsleider Saad Eddine El Othmani.

In dit verband zei hij dat de Afrikaanse financiële instelling het Koninkrijk zal blijven ondersteunen in het kader van de prioriteiten van de Marokkaanse regering, terwijl hij onderwijl de economische prestaties van Marokko prees.

Sherif prees ook de competentie van verschillende Marokkaanse sectoren en openbare instellingen die "effectief" bijdragen aan het succes van de partnerschapsprogramma's, waardoor het Marokkaanse model een voorbeeld is dat door de AfDB op regionaal en continentaal niveau moet worden aangenomen.

© Redactie 2018
marokko
ontwikkelingsbank
afrika
steun
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?