Meer dan 10.000 Marokkaanse vrouwen gaan aardbeien plukken in Zuid-Spanje

marokko
23
6 feb '18
Ongeveer 13.000 Marokkaanse vrouwen, voornamelijk uit plattelandsgebieden, melden zich deze week in vijf steden in Marokko met de hoop op seizoenswerk in Huelva, Zuid-Spanje.

De selectie, gecoördineerd door de Spaanse en Marokkaanse autoriteiten, wordt gelijktijdig ontwikkeld in vijf steden van het Koninkrijk, te weten Oujda, Agadir, Meknes, Marrakech en Mechra Belksiri, meldt het Spaanse persbureau EFE.

In totaal werden 13.000 kandidaten voorgeselecteerd door het Marokkaanse nationale uitzendbureau ANAPEC. De overgebleven kandidaten zullen nu gesprekken voeren met Spaanse functionarissen in de vijf steden om definitieve goedkeuring te krijgen. Aan het eind zullen 10.914 vrouwen worden geselecteerd.

Ongeveer vijf maanden lang zullen de geselecteerde vrouwen leven in een voor velen onbekend land, worden ze gescheiden van hun kinderen en vervullen ze fysieke arbeid met slechts één doel voor ogen: geld verdienen om hun families te helpen. De vrouwen verdienen 40 euro voor een werkdag van zes en een half uur.

Om er zeker van te zijn dat de vrouwen aan het eind van het aardbeienseizoen teruggaan naar Marokko, moeten de geselecteerde vrouwen getrouwd zijn en kinderen hebben jonger dan 14 jaar.

Zodra ze zijn geselecteerd, zullen deze vrouwen met de bus naar Tanger worden vervoerd, de Straat van Gibraltar met de veerboot oversteken en vervolgens naar hun eindbestemming worden overgebracht.

Deze vrouwen gaan in juli 2018 terug naar Marokko, aan het einde van het aardbeienseizoen.


© Redactie 2018
marokko
spanje
aardbeien
seizoenswerk
vrouwen
plukken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?