Ten Hag over debutant Mazraoui: 'Heeft de potentie voor een mooie carrière'

marokko
1
6 feb '18
Lovende woorden van de kersverse trainer van Ajax, Erik ten Hag is erg te spreken over de onlangs van Jong Ajax overgehevelde Noussair Mazraoui.

Afgelopen zondag was het eindelijke zo ver voor het 20-jarige jeugdexponent van Ajax, Noussair Mazraoui mocht tegen NAC Breda in de eigen Johan Cruijff ArenA debuteren voor het grote Ajax. Voormalig coach Marcel Keizer, dezelfde trainer die hem onder zijn hoede had bij Jong Ajax in de Jupiler League, nam hem voor het eerst op in de wedstrijdselectie van het A-elftal. Na bankbeurten tijdens de competitieduels tegen respectievelijk Excelsior, AZ Alkmaar en Feyenoord mocht de multifunctionele voetballer afgelopen weekend zijn debuut maken. Slechts één minuut voor het einde van de officiele speeltijd kwam hij binnen de lijnen voor doelpuntenmaker David Neres. 

''Hij is een heel dynamische, sterke speler, maar technisch goed en weet vanuit zijn positie goede keuzes te maken.”
Zijn huidige coach, Erik ten Hag, ziet het net als zijn voorganger ook zitten in de Jong Marokko-international. Tegenover Ajax TV spreekt hij lovend over zijn selectiespeler: ''Met hem erbij kreeg ik weer het gevoel van controle. Mazraoui speelt iets behoudender en is balvast, daardoor werden we weer wat compacter op het middenveld. Hij is een heel dynamische, sterke speler, maar technisch goed en weet vanuit zijn positie goede keuzes te maken.”

Dan vervolgt de oud-trainer van FC Utrecht: ''Hij is me opgevallen in de weken dat ik hier nu werk, vandaar dat hij al diverse keren bij de selectie zat. We vonden dat we een type als Mazraoui nodig hadden in de slotfase, vandaar dat we hem brachten. Hij kan offensief op het middenveld het beste uit de voeten.'' Zoals het er nu naar uitziet, en dat onderstreept Ten Hag ook, zit er veel meer in het vat voor Mazraoui bij de Amsterdammers. ''Mazraoui heeft zijn debuut gemaakt en een paar minuten gekregen, maar dit is pas de eerste stap op weg naar volgende stap. Hij moet nog steeds een plek in de kleedkamer veroveren, maar heeft de potentie voor een mooie carrière.”

Photocredit: Marokko.nl (Tarik Douz)

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
noussair mazraoui
ajax
erik ten hag
eredivisie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi