Marokkaanse autoriteiten ontkennen opnieuw verbod op Amazigh-namen

marokko
34
6 feb '18
Berichten dat twee families geen toestemming kregen om hun pasgeborenen met Amazigh-namen te registreren in Erfoud en Casablanca zijn onjuist.

Berichten dat twee families geen toestemming kregen om hun pasgeborenen met Amazigh-namen te registreren in Erfoud en Casablanca zijn onjuist, heeft het directoraat-generaal van de Lokale Overheid (DGCL) aangegeven.

De ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente Erfoud verzocht om een ​​wachttermijn om te informeren naar de betekenis van de naam "Arious", waarna bleek dat deze in overeenstemming is met de wettelijke bepalingen, zegt het DGCL. In Casablanca ontstond dezelfde vraag voor de voornaam "Iri", waarbij ook daar een burgerlijk ambtenaar de provinciale inspectiedienst raadpleegde, die tot de conclusie kwam dat de voornaam correct was.

Het is niet een kwestie van een verbod op deze voornamen vanwege hun Amazigh-oorsprong, maar eerder van de follow-up door de ambtenaar van de burgerlijke stand. Die in geval van moeilijkheid om de betekenis van een voornaam te bepalen, op het moment van registratie in de registers van de burgerlijke stand, soms eerst onderzoekt of deze in overeenstemming is met de geldende wetgeving.

Het DGCL benadrukt verder dat elke burger vrij is om de voornaam van zijn kind te kiezen en dat de wettelijke normen die daarmee verband houden van toepassing zijn op iedereen, verre van enige vorm van discriminatie, in toepassing van de grondwet en de internationale verdragen ten opzichte van de rechten en vrijheden van individuen.

Een telefoonnummer is speciaal ingesteld door het ministerie om elk type vraag hieromtrent te beantwoorden: 05.37.28.68.89 - 05.37.28.68.63 en 05.37.2868.82.

© Redactie 2018
marokko
amazigh
namen
verbod
ontkenning
dgcl
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?