Hadj: Elf Marokkaanse reisbureaus gesanctioneerd

marokko
0
6 feb '18
Het ministerie van Toerisme heeft elf reisbureaus gesanctioneerd wegens het niet nakomen van hun verplichtingen tijdens Hadj 2017 (1438).

L'Economiste meldt dat het ministerie van Toerisme elf reisbureaus heeft gesanctioneerd, zij mogen niet deelnemen aan "Operatie Hadj 2018" (1439). Het zou hier gaan om vijf reisbureaus in Casablanca (Abdou Voyages, Alizés Travel, Evency Morocco, Fly Well en Voyages Mille et Une Nuits), twee reisbureaus in Agadir (Illigh Voyages en Touring Office Agadir), een in Mohammedia (Fedala Voyages), een in Benslimane (Zem Zem Asfar), een in Beni Mellal (Assfar) en een in Tiznit (Al Oumra).

Deze agentschappen worden beschuldigd van het niet naleven van de specificaties tijdens Hadj 2017. Het verbod op deelname aan "Operatie Hadj 2018" volgde op een grondig onderzoek door de relevante afdelingen betreffende de verantwoordelijkheden van de genoemde reisbureaus , schrijft de krant.

De lijst met geselecteerde agentschappen is beschikbaar op de portaalsite van het ministerie (www.tourisme.gov.ma), de overheid wil hiermee "het scenario van 2017 voorkomen en bureaus die hun verplichtingen niet nagekomen sanctioneren".  Tijdens "Operatie Hadj 2017" rezen er veel problemen met de accommodatie van pelgrims van 22 reisbureaus, waaronder 17 leden van de Nationale Club van Marokkaanse reisbureaus (CNAVM).

© Redactie 2018
marokko
hadj
reisbureaus
gesanctioneerd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?