'Renard overweegt voormalig collega-international Harit te selecteren'

marokko
9
7 feb '18
De speler in kwestie zou ook in de belangstelling van bondscoach Didier Deschamps en zijn Senegalese collega Alioui Cissé staan.

Als zoon van een Senegalese vader en een Marokkaanse moeder heeft FC Toulouse verdediger Issa Diop zich in de kijker gespeeld voor een plek in de selectie van de Leeuwen v/d Atlas. Bondscoach Hervé Renard zou erg onder de indruk zijn van de nog maar 21-jarige Jong Frankrijk-international, aldus het Senegalese medium Record. Zo gecharmeerd dat de Franse keuzeheer onlangs contact zou hebben gehad met de voormalige ploeggenoot van A-international Amine Harit, samen kroonden ze zich namens Frankrijk U19 tijdens het EK van 2016 in Duitsland tot Europees kampioen in die leeftijdscategorie. 

Al geruime tijd onbetwiste basisspeler bij FC Toulouse
Meerdere buitenlandse bronnen melden bovendien dat Renard Diop erbij wil hebben voor de aankomende interlandperiode, de selectie bereidt zich dan middels 2 oefeninterlands (tegen respectievelijk Servië en Oezbekistan) voor op het aankomende WK in Rusland. Sinds zijn debuut in de Ligue 1 in november 2015 staat de teller van de speler in kwestie op 71 competitieoptredens, hierin was hij goed voor 5 doelpunten en 2 assists. Het lopende seizoen trad de jonge Senegalees 20 keer aan in de Franse competitie namens zijn club, Diop ligt nog tot de zomer van 2020 vast in het Stade de Toulouse. 

Photocredit: Four Four Two


© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
herve renard
wk 2018
issa diop
fc toulouse
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?