Carcela: 'Een droom om naar het WK te gaan, Renard vertelde al dat hij me volgt'

marokko
1
7 feb '18
De keuze om deze winter terug te keren bij Standard Luik heeft onder meer met zijn WK-ambitie te maken, aldus de 28-jarige international.

Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline pakte Jupiler Pro League-formatie Standard Luik uit met het binnenhalen van een 'verloren zoon'. Het lukte de club om de 28-jarige Mehdi Carcela-González tot aan het einde van het huidige seizoen over te nemen van de club waar hij nog altijd onder contract staat, de Spaanse tweededivisionist Granada CF. Voor zijn terugkeer naar de Belgische Jupiler Pro League speelde hij in de kleuren van Olympiakos Piraeus, zij huurden de 17-voudige Marokkaans-international van de Spanjaarden, een tijdelijk verblijf die de speler in kwestie verre van is bevallen. 

Tegenover het Belgische medium Sporza legt Carcela-González uit hoe de deal afgelopen week tot stand kwam: ''Ik had al drie weken een akkoord met Standard. Het probleem lag echter bij Granada en Olympiakos. De trainer van Olympiakos wilde me houden, maar ik wilde zelf weg. Er is in Griekenland twee keer bij me ingebroken en bovendien lag het kampioenschap me niet. Het gaat voorlopig slechts om een huurperiode bij Standard en je weet nooit hoe het loopt in het voetbal, maar ik ben van plan in Luik te blijven.''

Carcela-González was en is nog steeds in beeld bij Renard
Dat de middenvelder voor Standard heeft gekozen komt ook voort uit het verlangen om komende zomer te mogen floreren op het WK: ''Ik ben niet gekomen voor Play-off II, ik wil me tonen in de toppers. Zo kan ik ook de Marokkaanse bondscoach beter overtuigen me mee te nemen naar het WK. Hij heeft me al verteld dat hij me volgt. Het is een droom om naar het WK te gaan, maar eerst moeten de prestaties op het veld komen.''

Debuteren deed de aanvaller onder bondscoach Eric Gerets, in een oefeninterland februari 2011 tegen Niger bekroonde Carcela-González zijn eerste optreden voor de Leeuwen v/d Atlas met een assist (red. 3-0 winst). 

Photocredit: Le360.ma

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
mehdi carcela gonzalez
standard luik
jupiler pro league
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?