Tetouan: 3 doden en 14 gewonden door verstikking in 1 week

marokko
0
8 feb '18
Verstikking door butaangas kostte deze week in Tetouan het leven aan 3 mensen, 14 anderen raakten gewond.

Een echtpaar stierf vorige week in Tetouan door verstikking na een gaslek. De man en zijn vrouw werden dood aangetroffen door hun kinderen. Een medische team kon helaas niks meer doen voor het echtpaar, die drie kinderen achterlieten: twee jongens en een meisje. De kinderen waren niet thuis ten tijde van het gaslek.

De stad F'nidek, 31 km ten noorden van de stad Tetouan, ervoer een soortgelijk ongeval in de nacht van zondag op maandag. De hulpdiensten van het stadsziekenhuis was in hoge staat van paraatheid na het ontvangen van 12 gevallen van verstikking veroorzaakt door butaangas, voor het grootste deel behorend tot dezelfde familie. Zij overleefden het wel allemaal.

De oorzaak van het drama was het gebruik van de douche terwijl alle ramen en andere ventilatieopeningen in het huis dicht waren om zichzelf tegen de kou te beschermen. Het gas (afkomstig van een gaslek) bleef dus in de woning hangen.

Dinsdag vond het laatste drama plaats. Een 25-jongeman woonachtig in het Kouilma-district Tetouan overleed toen door verstikking. Zijn 23-jarige vrouw en hun kind konden nog net op tijd door de eerste hulpdiensten worden gered.

Gaslekken van boilers veroorzaken gemiddeld 15 sterfgevallen per jaar in Marokko, dit aantal zal dit jaar vermoedelijk hoger liggen.

© Redactie 2018
marokko
tetouan
verstikking
butaangas
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi