Automobielsector: Spaanse Gestamp vestigt zich in Marokko

marokko
1
8 feb '18
Gestamp zal een fabriek in Kenitra bouwen, de eerste in zijn soort op het Afrikaanse continent.

De Spaanse autoleverancier Gestamp, gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van hightech auto-onderdelen, heeft deze week aangekondigd een fabriek in Kenitra te bouwen, die de eerste in zijn soort op het Afrikaanse continent zal zijn.

In een op haar website gepubliceerde verklaring zei Gestamp dat de vestiging in Marokko plaatsvindt via een joint venture-overeenkomst getekend met de Marokkaanse autoleverancier Tuyauto, en voegde eraan toe dat deze transactie ter goedkeuring moet worden voorgelegd aan de relevante autoriteiten.

De twee partners zullen de nieuwe fabriek installeren naast die van de PSA-groep die wordt gebouwd in de vrije zone van Kenitra (Atlantische vrije zone), aldus de verklaring, eraan toevoegend dat deze in 2019 wordt geopend en werk biedt aan 120 mensen.

Met deze toekomstige fabriek in Marokko wil Gestamp twee van zijn belangrijkste klanten, de PSA- en Renault-groep, ondersteunen in hun inspanningen om hun aanwezigheid op de Marokkaanse markt te versterken. De Spaanse fabrikant richt zich op een nieuwe markt, waar zijn hun technologie willen introduceren en hoogwaardige auto-onderdelen willen produceren.

Gestamp's voorzitter, Francisco J. Riberas, benadrukte dat "Marokko en Afrika in het algemeen opkomende markten zijn met een groot groeipotentieel in de automobielsector". "Marokko is een veelbelovend land in de automobielindustrie en Gestamp is zeer tevreden dat het zijn diensten aan zijn klanten in de regio kan aanbieden", zei hij in de verklaring.

'S Werelds toonaangevende fabrikanten kopen van het Spaanse bedrijf de stalen componenten die de structuur van hun auto's zullen vormen (chassisdelen, carrosserie, mechanismen). Opgericht in 1997 in het noorden van Spanje, van een klein staalverwerkend bedrijf, werd Gestamp al snel een van de wereldleiders op zijn gebied.

Photocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
kenitra
gestamp
automobielindustrie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?