Melilla: Ontmanteling van een prostitutienetwerk bestaande uit Marokkaanse vrouwen

buitenland
2
9 feb '18
De slachtoffers, waaronder minderjarigen, werden vastgehouden onder omstandigheden die dicht bij slavernij liggen.

De Spaanse Guardia Civil in Melilla arresteerden vier leden van een prostitutiering die Marokkaanse vrouwen uitbuitten. De laatstgenoemden, waaronder ook minderjarigen, werden vastgehouden onder omstandigheden die dicht bij slavernij liggen.

Het ontmantelde netwerk bestond uit drie mannen, waaronder de Marokkaanse leider van 40 jaar en een vrouw. Een vijfde persoon wordt momenteel nog gezocht. De ontmanteling van het netwerk is het resultaat van een jaar van onderzoek, nadat de politie begin vorig jaar lucht van de zaak kreeg.

De verdachten richtten zich op vrouwen met zeer beperkte economische middelen en brachten hen naar Melilla met de belofte van een beter leven. Eenmaal daar aangekomen, met een zeer kleine kans om te kunnen werken zonder papieren, werden deze vrouwen gedwongen zichzelf te prostitueren in twee appartementen van hetzelfde gebouw.

Tijdens de ontmanteling van het prostitutienetwerk vond de politie in de appartementen laptops, geld, veel documenten en mobiele telefoons. De pooiers waren ook in het bezit van drie kilo hasj en cocaïne. Een video van de politie inval werd op Twitter gedeeld door Europa Press TV, deze is hier te zien: Klik!

In een vandaag gepubliceerd persbericht zei de Guardia Civil dat er geen gegevens zijn over het aantal vrouwen dat mogelijk door het ontmantelde netwerk is uitgebuit. Zij sluiten niet uit dat er nog veel meer slachtoffers zijn.

© Redactie 2018
melilla
prostitutie
marokkaanse
vrouwen
minderjarigen
ontmanteld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi