Centrum voor slachtoffers van kindermisbruik geopend in Taroudant

marokko
3
9 feb '18
Hierdoor komt er eindelijk hulp en steun voor de slachtoffers van kindermisbruik en hun familieleden.

Met de naam "Hna Mâak" (wij staan aan jouw zijde) wordt dit proefproject geleid door het directoraat generaal van de Lokale Overheid en het Nationaal Initiatief voor Menselijke Ontwikkeling (INDH) in de provincie Taroudant. Dit gaat in coördinatie met de maatschappelijke organisatie 'Touche pas à mon enfant' (raak mijn kind niet aan).

Het centrum is toegankelijk voor minderjarige slachtoffers van seksueel misbruik en hun familieleden, vertelde de voorzitter van 'Touche pas à mon enfant' Najat Anouar aan het Marokkaanse persbureau MAP. Zij sprak de hoop uit dat in de toekomst elke gemeente een permanent sociaal team zal hebben die in staat is om een band op te bouwen met deze hulpbehoevende mensen en hen te ondersteunen.

'Touche pas à mon enfant' heeft een speciale training gegeven aan 15 medewerkers van het centrum. Het doel hiervan was om hen in staat te stellen hun taken op een "professionele, ethische en effectieve" manier uit te voeren. Zo hebben zij onder andere geleerd hoe zij om moeten gaan met slachtoffers van kindermisbruik en hoe zij het beste steun kunnen bieden aan de slachtoffers en aan de familieleden.

© Redactie 2018
marokko
taroudant
kindermisbruik
centrum
steun
familieleden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi