Huiselijk geweld: 2500 mannen mishandeld in Marokko

marokko
7
10 feb '18
In 2017 registreerde een maatschappelijk organisatie 2500 gevallen van mishandeling tegen mannen in Marokko.

Terwijl vrouwen de meerderheid van de slachtoffers van huiselijk geweld in Marokko vertegenwoordigen, worden mishandelde mannen steeds talrijker. Volgens het 'Marokkaanse Netwerk voor de Verdediging van de Mensenrechten' zijn in 2017 zo'n 2500 gevallen van mishandeling tegen mannen geregistreerd, meldt Al Massae in zijn weekendeditie.

Het netwerk heeft ook onthuld dat het 22.850 gevallen van mishandeling van mannen tussen 2008 en 2017 heeft geregistreerd. En let op, het gaat hier enkel om mishandelingen die gemeld en geregistreerd zijn.

Abdelfattaf Bahjaji, voorzitter van het netwerk, vertelde dat het geweld veel talrijker is, ervan uitgaande dat niet alle mishandelde mannen met het netwerk communiceren. Om sociaal-culturele en educatieve redenen geven mannen de voorkeur aan het zwijgen over hun lijden. Om deze reden geeft Bahjajj aan dat het netwerk soms oproepen ontvangt van tussenpersonen, meestal familieleden van mishandelde mannen die willen getuigen.

Met betrekking tot de soorten mishandelingen die gebruikt worden tegen de mannen, zei Bahjaji dat fysiek geweld 25% van de gevallen vertegenwoordigt. Zijn vereniging heeft ook gevallen van juridisch mishandeling gedocumenteerd, bijvoorbeeld wanneer vrouwen en ex-vrouwen de vader weghoudt van zijn kinderen na een scheiding. Sommigen worden veroordeeld tot het betalen van alimentatie die hun middelen te boven gaan.

Psychische mishandeling treft ook veel mannen in de vorm van beledigingen en scheldwoorden. De materiële mishandeling die sommige mannen ervaren, varieert van diefstal van documenten tot diefstal van eigendom, schrijft Al Massae.

© Redactie 2018
marokko
huiselijk geweld
mannen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi