Islamitische vrouwen tweeten over seksuele intimidatie tijdens de hadj in Mekka

algemeen
55
11 feb 22:00
De #MeToo beweging gaat verder...naar Mekka, de heilige stad van de Islam.
Op Twitter worden de getuigenissen van Islamitische vrouwen steeds talrijker. Ze verwerpen de seksuele intimidatie en aanranding waarvan zij beweren dat ze het slachtoffer zijn geweest. Met name tijdens de Hadj, de pelgrimstocht naar Mekka, die jaarlijks zo'n twee miljoen pelgrims uit de hele wereld in Saoedi-Arabië samenbrengt.

Het was de Egyptisch-Amerikaanse journaliste Mona Eltahawy die op maandag 5 februari de hashtag #MosqueMeToo (of #MosqueMoiAussi) aanmaakte. "Ik deelde mijn ervaring van aanranding tijdens de Hadj in 1982 toen ik 15 jaar oud was, in de hoop dat het moslimvrouwen zou helpen de stilte en het taboe te doorbreken omtrent hun ervaring van seksuele intimidatie tijdens de Hadj of op andere heilige plaatsen", schreef zij op haar Twitter-account.

Een getuigenis die anderen triggerde - meer dan 6.000 tweets hierover werden op het sociale netwerk geplaatst. "Een van de redenen waarom ik nooit 'ja' zeg als mensen me vragen: 'Wil je nog een keer naar Mekka?' Ik ben nog nooit zo lastig gevallen als in de heilige stad", zegt de jonge vrouw Farisa Nabila (@risanab).

Andere vrouwen, waarvan de tweets meer impliciet zijn, roepen intieme pijnlijke momenten op: "Ik vind het moeilijk om nu aan de Umrah te denken, iets dat een van de beste herinneringen van mijn leven had moeten zijn en dat zou me dichterbij God zou hebben gebracht, heeft mijn leven geruïneerd ", schrijft Mariha Syed (@MarihaSyed).
© Redactie 2018
mosquemetoo
hadj
seksuele intimidatie
vrouwen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
kameroen
afrika cup 2019
macron
khashoggi
hogesnelheidslijn
hogesnelheidstrein
clarence seedorf
teammarokko
transfer
moord
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
fifa