Marokkaanse regeringsdelegatie in Melilla stuurt 36 migranten terug naar Marokko

buitenland
10
12 feb '18
Men wil voorkomen dat de 'migratie-maffia' van kleine Spaanse eilandjes voor de kust van Marokko, een 'nieuwe toegangspoort tot Spanje' maken.
Een groep van 39 migranten was eerder aangekomen op de Chafarinas-eilanden, een groep van drie kleine eilandjes in de Middellandse Zee voor de kust van Marokko. Van daaruit werden zij vervolgens naar Melilla (48 km ten westen van de eilandjes) overgebracht.

De regeringsafgevaardigde in Melilla, Abdelmalik El Barkani, heeft aangekondigd dat 36 van die 39 migranten worden teruggestuurd naar Marokko om te voorkomen dat de "migratie-maffia" van de Spaanse eilandjes een "nieuwe toegangspoort tot Spanje" maakt, meldt Europa Press.

De ambtenaar zei dat slechts drie van hen in het Tijdelijke Centrum voor Immigranten en Asielzoekers (CETI) in Melilla mogen blijven: twee vrouwen, waaronder een zwangere vrouw, en een minderjarige. Zij worden als "kwetsbaar" beschouwd.

De anderen worden vastgehouden door de politie, in afwachting van de administratieve procedures voor hun terugkeer naar Marokko, het land van waaruit ze Spanje zijn binnengekomen, "in overeenstemming met de immigratiewet", aldus El Barkani.
© Redactie 2018
marokko
melilla
migranten
terugsturen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
golaso
premier league
daesh
team marokko
mounir el hamdaoui
oussama idrissi
wolverhampton wanderers
knvb
romain saïss
vtbl
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten