Salé: Ontmanteling van crimineel netwerk gespecialiseerd in mensensmokkel

buitenland
2
12 feb 14:03
Het crimineel netwerk vervoerde illegaal personen naar Europa voor 12.000 dirham per persoon.
De politie van de stad Salé heeft zaterdagavond een crimineel netwerk ontmanteld op basis van nauwkeurige informatie verstrekt door de inlichtingendienst DGST. Het crimineel netwerk hield zich bezig met mensensmokkel.

Dankzij onderzoek konden vier verdachten worden gearresteerd, twee personen die de reizen organiseerden, een chauffeur en een zeeman, meldde een verklaring van het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN).

Tijdens het onderzoek werden ook 21 migranten ontdekt die verstopt waren in een appartement in de wijk Sidi Moussa in Salé. Onder hen bevonden zich vier vrouwen en twee kinderen, zei dezelfde bron.

Uit het onderzoek bleek verder dat leden van dit crimineel netwerk, migranten uit verschillende Marokkaanse steden in het appartement gegroepeerd hadden. Ze waren in afwachting van transport naar de boot die voor de kust van Salé klaar lag. De migranten moesten elk 12.000 dirham betalen voor de illegale overtocht naar Europa.

De verdachten werden in politiehechtenis geplaatst ter beschikking van het onderzoek om de ins en outs van deze zaak te bepalen. 
© Redactie 2018
marokko
salé
mensensmokkel
netwerk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
transfer
marokkaanse
italie
genua
turkije
hadj
amerikaanse
schaap
erdogan
madonna
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
hervé renard
tanger
frmf
mohammed vi
spanje
marrakech
rabat
ajax
eredivisie
amsterdam
daesh