Agadir: Totaal geïsoleerde dorpjes door hevige sneeuwval (video)

buitenland
12
12 feb 18:05
De hevige sneeuwval zorgt voor veel moeilijkheden voor de inwoners van de dorpen van Imouzzer Ida Outanane
De dorpjes in en omstreeks Imouzzer Ida Ou Tananede (prefectuur Agadir-Ida Ou Tanane) zijn bijna totaal afgesneden van de buitenwereld. Vanwege de hevige sneeuwval zaten veel mensen langer dan een week in hun huizen opgesloten.

De camera van Lefr360 bezocht hen.

De eerste man in de video geeft te kennen: "In 25 jaar is er niet zoveel sneeuw gevallen. Allah (swt) heeft ons voorzien van deze mooie sneeuw, maar er zitten ook nadelen aan. Vooral boeren die dieren hebben lijden onder dit weer. De dieren kunnen niet gevoed worden of naar buiten gaan om te grazen, ook kan niemand ze goed in de gaten houden. Er zijn ook veel mensen die niet genoeg eten en dekens hebben, wij hopen dat er hulp komt."

De tweede man geeft aan: "De mensen hebben hulp nodig in deze koude weersomstandigheden.  De arme mensen hebben het extra zwaar en behoefte aan hulp. Veel inwoners zijn niet voorbereid op de kou, wij zijn dit extreme weer niet gewend."

Een andere inwoner zegt: "Langer als een week hebben wij last van dit koude weer. Er is weinig hout waarmee we kunnen stoken om onszelf warm te houden, sinds het verboden is om hout te hakken in het bos."YouTube link

Videocredit: Lefr360
marokko
agadir
sneeuwval
dorpjes
geïsoleerd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
syrië
fifa
moord
oost-ghouta
caf
myanmar
amazigh
migranten
ayoub el kaabi
rs berkane
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam