Zelfmoordterrorist gearresteerd in Bulgarije dankzij Marokkaanse inlichtingendienst

buitenland
1
12 feb '18
Dankzij Marokkaanse inlichtingen kon de zelfmoordterrorist, aangesloten bij Daesh, op tijd worden gearresteerd.
Een val gelegd door de Bulgaarse autoriteiten heeft, dankzij informatie van Interpol-Rabat, geresulteerd in de arrestatie van een zelfmoordterrorist aangesloten bij Daesh. Dit werd aangekondigd door een de Bulgaarse justitie, geciteerd door het persbureau AFP. De zelfmoordterrorist was vanuit Syrië en via Turkije naar Bulgarije gevlogen.  

In de verklaring wordt aangegeven aan dat de verdachte, van Marokkaanse afkomst, op social media berichten plaatste dat hij in het bezit was van "een bomgordel, handgranaten, wapens en munitie". "Hij moet worden uitgeleverd aan Marokko", zei justitie.

Volgens dezelfde bron was de man werkzaam "op de mechanische afdeling in militaire kampen in de Syrische stad Mayadine", een voormalig bolwerk van Daesh nabij Deir Ezzor. De man reisde via Turkije naar Bulgarije, maar wist niet dat zijn bewegingen in de gaten werden gehouden door de Bulgaarse veiligheid- en inlichtingendiensten. Die mobiliseerden na het ontvangen van een waarschuwingsbericht van hun Marokkaanse tegenhangers.

Er is nog geen aankondiging gedaan vanaf de Marokkaanse zijde.
© Redactie 2018
daesh
zelfmoordterrorist
bulgarije
marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
sri lanka
aanslagen
sri-lanka
terroristische
daesh
laliga
sale
colombo
meknes
marokkanen
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso