Marokko spendeert 600 miljoen dollar aan wapens

marokko
17
13 feb '18
Het Koninkrijk staat gerangschikt in de top 6 van de landen in de MENA-regio (Midden-Oosten en Noord-Afrika) op het gebied van wapenaankopen.

Marokko en Algerije behoren tot de zes  landen met de meeste wapenaankopen, net achter Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Egypte. Dit blijkt uit het rapport van een onderzoekscentrum onder het Amerikaanse Congres.

Volgens het dagblad Akhbar Al Yaoum zouden Marokko's aankopen bijna 600 miljoen dollar per jaar bedragen, terwijl de aankopen van Algerije 1,5 miljard dollar bedragen. Tussen 2007 en 2015 besteedde het buurland niet minder dan 11 miljard dollar, terwijl Marokko 4,5 miljard dollar besteedde.

De deskundige Abderrahmane Mekkaoui citerend, legt Akhbar Al Yaoum uit dat er een groot verschil is tussen de door de autoriteiten van elk land aangekondigde contracten en die welke uiteindelijk worden goedgekeurd door de besluitvormingsorganen van de leverancierslanden.

Dezelfde deskundige legt uit dat Marokko, in tegenstelling tot Algerije, ervoor koos om niet te investeren in hoeveelheden, maar in termen van kwaliteit in de uitrusting van zijn leger.

Marokko gaat voor een continue modernisering van zijn wapens. Het Koninkrijk geeft er de voorkeur aan de nieuwste technologische innovaties aan te schaffen om zijn bestaande arsenaal uit te rusten.

"Hij vergist zich, hij die beweert de middelen te kennen die het Marokkaanse leger bezit", zei Mekkaoui tegen Akhbar Al Yaoum.

© Redactie 2018
marokko
wapenaankoop
mena
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?