UEFA Champions League: Benatia in de basis, Hakimi in wedstrijdselectie

sport
2
13 feb '18
Het Europese spektakel gaat weer beginnen, in de 1/8 finales van de UEFA Champions League zijn alleen nog Medhi Benatia en Achraf Hakimi actief als Marokkaans-internationals!
Het is altijd even wachten na de groepsfase van de UEFA Champions League, maar zodra het zover is kan de voetballiefhebber met recht gaan genieten van prachtige Europese topaffiches. De enige Marokkaans-internationals die nog actief zijn in dit miljardenbal van de UEFA zijn respectievelijk Medhi Benatia (Juventus) en Achraf Hakimi (Real Madrid). Waar de captain van de nationale ploeg het vanavond als basisspeler opneemt tegen opponent Tottenham Hotspur, zal Hakimi zeer waarschijnlijk morgenavond binnen de lijnen komen voor z'n club. 

Kans op speelminuten voor Hakimi na schorsing eerste keus Dani Carvajal
Het zou heel goed kunnen dat coach Zinedine Zidane morgen beroep doet op zijn nog jonge rechtsback. De eerste keus in de pikorde, Dani Carvajal, moet namelijk één wedstrijd schorsing uitzitten vanwege het opzettelijk pakken van een gele kaart. Die kreeg hij voor het tijdrekken tijdens de groepswedstrijd tegen APOEL Nicosia. Behalve de wedstrijd schorsing tegen Borussia Dortmund deed de UEFA er nog één wedstrijd bovenop, dit vanwege onsportief gedrag. Ook na het hoger beroep van Real Madrid werd de straf in stand gehouden. 

Mocht Zidane gebruik gaan maken van Hakimi dan zal het zijn derde optreden worden in de UEFA Champions League. In de groepsfase mocht de jonge vleugelverdediger twee keer in de basis aantreden tegen Tottenham Hotspur (beide ontmoetingen volledig uitgespeeld). 

Om 20:45 wordt er afgetrapt in de thuishaven van Juventus, deze wedstrijd is live te bekijken op Veronica. 

Photocredit: Diario Correo


© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
uefa
champions league
medhi benatia
juventus
achraf hakimi
real madrid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
daesh
premier league
team marokko
moeder
uefa
golaso
mounir el hamdaoui
geld
ontvoering
plannen
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten