500 Malinese imams getraind in Marokko

buitenland
0
14 feb 17:03
De Malinese president bedankte gisterenavond Koning Mohammed VI voor de training in Marokko van 500 Malinese imams.
"Ik wil Zijne Majesteit Koning Mohammed VI oprecht bedanken voor dit zeer lovenswaardige initiatief om 500 imams in Marokko te trainen", zei het Malinese staatshoofd Ibrahim Boubacar Keïta. Hij zei dit tijdens een bijeenkomst in het presidentiële paleis aan een groep van 300 Malinese imams die net hun opleiding aan het 'Mohammed VI-instituut voor de opleiding van imams, morchiden en morchidaten' hebben voltooid.

"De jongeren die zijn geselecteerd, hebben een multidimensionale training in Marokko gevolgd en kunnen op hun beurt de Malinese imams opleiden", zei president Keïta tijdens de bijeenkomst.

Naast de 300 imams omvatte het publiek ook de Malinese minister van Religieuze Zaken, Thierno Hass Diallo, en verschillende religieuze leiders. De bijeenkomst werd op de Malinese televisie uitgezonden, bericht Lefr360.

Er zijn momenteel nog 200 Malinese staatsburgers in Marokko om hun opleiding te voltooien, in overeenstemming met de voorwaarden van de samenwerkingsovereenkomst tussen de twee landen in 2013.
marokko
mali
imams
mohammed vi
instituut
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
migranten
spoorwegongeval
genoa cfc
syrië
algerije
vn
moord
vrouwen
ayoub el kaabi
rs berkane
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam