500 Malinese imams getraind in Marokko

buitenland
0
14 feb '18
De Malinese president bedankte gisterenavond Koning Mohammed VI voor de training in Marokko van 500 Malinese imams.
"Ik wil Zijne Majesteit Koning Mohammed VI oprecht bedanken voor dit zeer lovenswaardige initiatief om 500 imams in Marokko te trainen", zei het Malinese staatshoofd Ibrahim Boubacar Keïta. Hij zei dit tijdens een bijeenkomst in het presidentiële paleis aan een groep van 300 Malinese imams die net hun opleiding aan het 'Mohammed VI-instituut voor de opleiding van imams, morchiden en morchidaten' hebben voltooid.

"De jongeren die zijn geselecteerd, hebben een multidimensionale training in Marokko gevolgd en kunnen op hun beurt de Malinese imams opleiden", zei president Keïta tijdens de bijeenkomst.

Naast de 300 imams omvatte het publiek ook de Malinese minister van Religieuze Zaken, Thierno Hass Diallo, en verschillende religieuze leiders. De bijeenkomst werd op de Malinese televisie uitgezonden, bericht Lefr360.

Er zijn momenteel nog 200 Malinese staatsburgers in Marokko om hun opleiding te voltooien, in overeenstemming met de voorwaarden van de samenwerkingsovereenkomst tussen de twee landen in 2013.
© Redactie 2018
marokko
mali
imams
mohammed vi
instituut
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
daesh
premier league
team marokko
moeder
uefa
golaso
mounir el hamdaoui
geld
ontvoering
plannen
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten