Migratiebeleid: Spanje roept EU op om de inspanningen van Marokko te ondersteunen

buitenland
0
14 feb '18
Spanje oefent druk uit op de Europese Unie om een samenwerkingsovereenkomst met Marokko aan te gaan met betrekking tot migratie.
Die informatie werd gemeld door de Spaanstalige nieuwssite ABC. Dezelfde bron legt uit dat Spanje wil dat de Europese Unie Marokko op het gebied van migratie helpt, vooral omdat het Koninkrijk aanzienlijke inspanningen levert om de controle aan zijn grenzen te versterken en voorkomt dat duizenden migranten afkomstig uit de sub-Sahara het Europese continent bereiken.

Deze inspanningen, benadrukt de nieuwssite, maken van Marokko een bestemmingsland en niet een doorvoerland naar Europa. De Spaanse staatssecretaris voor Veiligheid, José Antonio Nieto, betoogt in een verklaring aan ABC dat Marokko "enorme extra inspanningen levert om zijn samenwerking met Spanje op het gebied van immigratie trouw uit te voeren". Hij merkt tevens op dat er door Spanje voortdurend verzoeken worden ingediend bij het Europees agentschap Frontex, over de noodzaak om een "stabiel en goed geordend beleid op een strategisch niveau" in gang te zetten om dit migratieprobleem aan te pakken.

Nieto noemt als voorbeeld de alliantie met Turkije om de migratiestromen naar Europa te beteugelen. "Marokko, dat lange tijd loyaal heeft samengewerkt op dit gebied zonder veel geld daarvoor te ontvangen, heeft ook hulp nodig".

Het idee is om de inspanningen van Marokko te ondersteunen om het migratiebeleid nog effectiever te maken, terwijl het de economische of sociale impact beperkt.
© Redactie 2018
marokko
spanje
migratiebeleid
eu
ondersteunen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
golaso
premier league
daesh
team marokko
mounir el hamdaoui
oussama idrissi
wolverhampton wanderers
knvb
romain saïss
vtbl
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten