FIFA Ranking: Leeuwen v/d Atlas leveren 3 plekken in op wereldranglijst

marokko
0
15 feb '18
Marokko's succes op de CHAN 2018 heeft helaas niet bijgedragen aan een betere klassering op de wereldranglijst van de FIFA.

Vandaag maakte wereldvoetbalbond FIFA de maandelijkse Ranking bekend. Daar waar de ploeg van bondscoach Hervé Renard vorige maand de top-40 was binnengedragen (red. 39e plaats op de FIFA Ranking in januari), is het nu op mondiaal niveau terug te vinden op de 42e plek. Voor de berekening van de Ranking worden de duels op het CHAN 2018-toernooi gerekend als oefeninterlands, dit omdat de FIFA het niet als een officieel toernooi beschouwt. 

Op het Afrikaanse continent zijn de Leeuwen v/d Atlas terug te vinden op de vierde plaats met voor zich achtereenvolgens DR Congo, Senegal en tenslotte lijstaanvoerder Tunesië.

Eerstvolgende mogelijkheid om aan de Ranking te werken
Voordat er in Rusland wordt afgetrapt zjn er nog 5 af te werken oefeninterlands voor de Leeuwen v/d Atlas. De eerste 2 zullen worden gespeeld in de interlandperiode in maart. Dan treft het keurkorps van de 49-jarige Fransman op de 23e tegenstander Servië in Turijn, 4 dagen later staat er een ontmoeting gepland in het Stade Mohammed V met Oezbekistan. 

Photocredit: Sportskeeda.com

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
fifa
ranking
wk 2018
chan 2018
oefeninterlands
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?