Khourigba: Simpele ruzie onthult babyhandel

marokko
1
15 feb '18
Een simpele ruzie bij een busstation in Khouribga, bracht de illegale handel in een baby aan het licht.

Volgens de krant Assabah worden een aantal personen aangeklaagd omdat ze vorige maand probeerden een baby te verkopen, nadat ze een moeder hadden aangespoord om haar pasgeboren baby te verkopen en een document te ondertekenen waarin ze het recht op haar kind opgaf.

Volgens de bronnen van Assabah was het een meningsverschil tussen twee vrouwelijke leden van het netwerk, over het geldaandeel dat elk zou krijgen na de "transactie", die hen uiteindelijk in de netten van de politie heeft doen belanden. Tijdens het fouilleren van de twee vrouwen vond men een aanzienlijke som geld.

Het onderzoek door de gerechtelijke politie van Khouribga onthulde later dat verschillende mensen bij de zaak betrokken waren, waaronder twee tussenpersonen, de adoptieve moeder en de biologische moeder.

De politie deed een inval bij de tussenpersonen en verhoorde de biologische moeder. Zij vertelde dat ze zwanger was geworden als gevolg van een buitenechtelijke verhouding en van plan was om vanaf de geboorte van het kind af te komen. De tussenpersoon onderhandelde met haar en een vrouw die wilde adopteren zonder zich te belasten met de administratieve formaliteiten van de "kafala".

De twee vrouwen vonden uiteindelijk een raakvlak en de moeder stemde ermee in haar kind weg te geven voor 1400 dirham.

De biologische moeder en de baby zijn in het ziekenhuis opgenomen vanwege hun gezondheidstoestand. De anderen die bij deze zaak betrokken waren, werden voor de openbaar aanklager gebracht, die besloten heeft hen te vervolgen.

© Redactie 2018
marokko
khourigba
babyhandel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?