Marokkaanse donatie van 700.000 dollar aan Paraguay voor de strijd tegen kindersterfte

marokko
37
15 feb '18
Deze gift zal worden gebruikt voor de renovatie van de infrastructuur en uitrusting van zes moeder-kind afdelingen.

Het Marokkaanse Agentschap voor Internationale Samenwerking (AMCI) zal 700.000 dollar (ongeveer 6,4 miljoen dirham) doneren aan Paraguay om zes gezondheidsafdelingen in de zuidelijke departementen Guairá en Caazapá te verbeteren en de kindersterfte en moedersterfte te verminderen.

De donatie werd afgelopen dinsdag ondertekend tijdens een ontmoeting tussen de Paraguayaanse minister van Volksgezondheid, Carlos Morinigo, en de Marokkaanse ambassadeur in Paraguay, Badreddine Abdelmoumni.

De 700.000 dollar wordt gebruikt voor de renovatie van de infrastructuur en uitrusting van drie moeder-kind afdelingen in Guairá en drie andere in Caazapá. Daarnaast krijgt één moeder-kind afdeling in elk van de beide steden een laboratorium en radiologie ruimte, waarvan ongeveer 50.000 mensen profiteren.

Zwangere vrouwen zijn de belangrijkste begunstigden van deze moeder-kind afdelingen, waar ze in goede omstandigheden kunnen bevallen. Kindersterfte treft 17 Paraguayaanse kinderen op 1000, volgens de Multiple Indicator Survey (MICS) die afgelopen november door Unicef werd gepubliceerd.

Vanaf volgende week zal een Marokkaanse delegatie toezicht houden op het werk in de betrokken gezondheidscentra, meldt H24Info.

Photocredit: Ultima Hora

© Redactie 2018
marokko
paraguay
donatie
kindersterfte
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?