Bouw van 800 lokale sportvelden voor jongeren in Marokko

marokko
0
15 feb '18
De bouw van de 800 sportvelden moeten onder andere bijdragen aan een betere conditie voor jongeren.

Het ministerie van Jeugd en Sport heeft de bouw van 800 lokale sportvelden, verspreid door het hele Koninkrijk, aangekondigd met een investering van bijna 600 miljoen dirham.

Het verdrag werd dinsdag 13 februari ondertekend door de ministeries van Binnenlandse Zaken, Economie en Jeugd en Sport, staat in een gezamenlijke verklaring. Verder wordt in de verklaring aangegeven dat de velden bedoeld zijn om de beoefening van sport aan te moedigen en de conditie van jonge mensen te verbeteren.

De financiering voor dit programma zal worden verstrekt via leningen die door het Gemeentelijk Infrastructuurfonds worden toegekend aan plaatselijke autoriteiten. De regulering door het Ministerie van Jeugd en Sport wordt uitgevoerd via het Nationaal Fonds voor de Ontwikkeling van Sport, meldt Bladi.net.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken is verantwoordelijk voor het mobiliseren van de nodige grond, terwijl het ministerie van Economie en Financiën de financiële structurering van de programma's zal moeten faciliteren.

© Redactie 2018
marokko
sportvelden
jongeren
conditie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?